KONTAKT LEVERANTÖR

Peters honungsglaserade revbensspjäll

Närproducerad honung, äpplen och ingefära ger härliga smaker.

 

Ingredienser

1 kg tjockskurna revbensspjäll

2 msk smör

1 tsk salt

Äpplen

 

GLAZE

4 msk närproducerad honung

4 msk smör

2 tsk kinesisk soja

2-3 tsk malen ingefära

2 krm svartpeppar

 

Sätt ugnen på 175 grader. Pensla spjället med smör och strö över salt. Lägg spjället på ett galler med den feta sidan upp. Sätt en långpanna med lite vatten under gallret.

Stek i mitten av ugnen ca 1,5 tim. Vänd spjället en gång under stekningen. Blanda ihop glazen. Pensla spjället på bensidan med hälften av glazen och stek 10 minuter. Vänd, pensla på andra sidan och stek ytterligare 10 minuter. Låt gärna några äppelklyftor steka med på slutet.

 

revben.jpg